The Cat – Question Answer

মাধ্যমিক পরীক্ষার্থীদের জন্য বিশেষ সুখবর ↓

WBP-CT-Banner_offer
the-cat-question-answer
শ্রেণি – দশম | বিভাগ – English | (Lesson 7)

দশম শ্রেণির English বিভাগের Lesson 7 – The Cat থেকে রইল কয়েকটি গুরুত্বপূর্ণ প্রশ্ন।

Multiple Choice Questions(MCQ)

1. Most people think that the cat is-
a) wise b) unintelligent c) clever d) intelligent

Answer- Most people think that the cat is b) unintelligent.

2. The cat cares little for anything but mice and-
a) soup b) juice c) water d) milk

Answer- The cat cares little for anything but mice and d) milk.

3. One can see the cat as he really is in the-
a) morning b) night c) afternoon d) evening

Answer- One can see the cat as he really is in the d) evening.

4. The cat rubs himself against the legs of the family members and noisily-
a) purrs b) howls c) barks d) mews

Answer- The cat rubs himself against the legs of the family members and noisily a) purrs.

5. With tears of rage and pain in his eyes, the guest affects to be very much-
a) amused b) annoyed c) unhappy d) upset

Answer- With tears of rage and pain in his eyes, the guest affects to be very much a) amused.

6. The guest hands down the cat a bit of-
a) meat b) fruit c) fish d) vegetable

Answer- The guest hands down the cat a bit of c) fish.

7. The cat saunters down his own-
a) courtyard b) front yard c) backyard d) shipyard

Answer- The cat saunters down his own c) backyard.

8. The cat skips to the roof of an empty-
a) room b) shade c) floor d) corridor

Answer- The cat skips to the roof of an empty b) shade.

9. Exiled in a new land, the cat would have to learn new-
a) history b) manners c) culture d) geography

Answer- Exiled in a new land, the cat would have to learn new d) geography.

10. The cat looks keenly from side to side and moves noiselessly because-
a) he was looking for some food
b) he was going to take rest
c) there were many enemies of his
d) he was carefree

Answer- The cat looks keenly from side to side and moves noiselessly because c) there were many enemies of his.

আরো পড়ো → প্রলয়োল্লাস কবিতার প্রশ্ন উত্তর আলোচনা

Short Answer type Questions.

1. When does the cat make an appearance to get his share of food?
Answer- When the family sits down to tea the cat make an appearance to get his share of food.

2. Who is the cat particularly civil to?
Answer- The cat particularly civil to the guest.

3. How does the cat receive the bit of fish handed down by the guest?
Answer- The cat gingerly receive the bit of fish handed down by the guest.

4. What do the cats do as they grow older?
Answer- When they grow older they go in for sport to the suburban backyards.

5. Why does the cat stretch himself a few times?
Answer- The cat stretch himself a few times to check if every muscle is in full working order.

আরো পড়ো → Sea Fever – Question Answer

WBPorashona.com-এর পোস্ট আপডেট নিয়মিত পাবার জন্য –


আমাদের কাজ থেকে উপকৃত হলে এই লেখাটি বন্ধুদের সাথে শেয়ার করার অনুরোধ রইল।

WBP-YT-Banner